1.500.000 de romani nu pot posta anunturi gratis pe OLX

Nu este niciun secret ca OLX este unul dintre cele mai vizitate site-uri din Romania. De fapt, dupa gigantii facebook, google, youtube si yahoo, vine OLX cu peste 9.000.000 de vizitatori unici in 2015.

Principala sursa de venit a celor de la OLX o reprezinta publicitatea care o au pe site, iar abia apoi promovarea anunturilor. Dar ce ne facem cu internautii care folosesc ad blocker? In urma unui studiu realizat in 2016 de catre cei de la IAB (link-ul este catre un document pdf), a rezultat ca 13.9 % din utilizatorii romani blocheaza anunturile. Avand in vedere ca sunt aproximativ 11.000.000 de romani cu acces la internet , asta inseamna ca 1.500.000 de internauti folosesc plugin-uri de tip ad blocker.

Dar sincer acum, ii putem condamna? Ani la rand site-urile celor mai mari trusturi de presa din Romania au fost pline cu reclame la steroizi, vibratoare si tot felul de matrapazlacuri. Indiferent ca erau interesati de sport, stiri politice sau mondene, utilizatorii erau bombardati cu bannere indecente, create exclusiv pentru a le castiga atentia prin inselaciune. Toate aceste trusturi si practicile lor au dus la situatia de fata, situatie care se inrautateste pe zi ce trece, avand in vedere ca acelasi studiu prezinta o intentia de blocare a anunturilor pe viitor de 95 %. Acum toate acele publicatii au audienta pe care si-au format-o si educat-o.

Dar sa revenim la OLX. Se pare ca au gasit metoda perfecta pentru a ii pedepsi pe cei care blocheaza anunturile. Daca te numeri printre cei 1.500.000 de romani care blocheaza reclamele, atunci nu vei putea posta un anunt gratis pe OLX. Trebuie sa dezactivezi plugin-ul pentru a putea posta gratis. Interesant este ca cei de la OLX nu mentioneaza acest lucru, iar utilizatorii au impresia ca nu exista alta posibilitate in afara de cea cu plata.


OLX cu ad block:


olx anunturi blocate

OLX fara ad block:

olx fara anunturi blocate

Daca folositi ad blocker si vreti sa postati un anunt pe OLX, mai bine il dezactivati decat sa platiti.

Despre autor

digital.ro
digital.ro

Servicii Digital Marketing Complete: paul@digital.ro

Copyright © 2017 Digital Marketing