Oportunitati si afaceri profitabile bazate pe tendintele digitale de viitor

Cati dintre noi nu am fi vrut sa stim despre Bitcoin in 2009 si sa investim aproximativ 1.000.000 lei vechi in 5000 de Bitcoin care astazi ar fi valorat o avere.

Din fericire lumea digitala este intr-o continua expansiune si apar constant oportunitati de investitii si afaceri profitabile. Insa, pentru a ajunge la oportunitatile de afaceri, trebuie sa evidentiem directiile in care se indreapta lumea digitala:

1. Site-uri pentru mobil

site-uri mobil romania

Daca in trecut optimizarea site-ului pentru mobil era doar un moft, in ziua de astazi este o necesitate. La inceput site-urile erau construite pentru varianta de desktop si apoi optimizate pentru mobil. In scurt timp va fi invers.

Chiar si la noi in tara se observa tendinta de crestere a numarului de utilizatori de internet mobil. In acest moment peste 50% dintre romani folosesc un smartphone.

2. Cautare vocala

cautare vocala viitor romania

Conform celor de la Google, in momentul de fata aproximativ 20% din cautarile de pe mobil sunt vocale (in Statele Unite). Momentan cifra nu este impresionanta, dar cel mai probabil va creste constant in viitor. Din pacate, in momentul de fata nu exista statistici cu privire la numarul de cautari vocale din Romania.

Pentru ca un site sa fie optimizat pentru cautare vocala, articolele trebuie scrise intr-un limbaj simplu si usor de inteles. Momentan, la anumite cautari, rezultatele lasa de dorit, atat din cauza algoritmului Google, cat si din cauza textului propriu-zis de pe site. Insa pe masura ce algoritmul se va dezvolta, site-urile vor fi nevoite sa se alinieze in directia dorita atat de utilizatori, cat si de cei de la Google.

3. Realitatea Virtuala

viitor afacere realitate virtuala romania

Aceasta industrie se dezvolta pe zi ce trece, mai ales de cand gigantii Facebook si Google au inceput sa investeasca masiv pentru a isi asigura un procent cat mai mare din piata.
Spre exemplu, in urmatorii 10 ani, Facebook va investi aproximativ 10 miliarde USD in realitatea virtuala.

Multi utilizatori de internet nu concep sa stea ore in sir cu ochelari pe ochi doar pentru o experienta virtuala. Si pana la urma, nu ii poate nimeni condamna, mai ales ca trebuie sa avem ochii liberi pentru a ne verifica toate aplicatiile de pe smartphone. Insa, in acelasi, timp realitatea virtuala poate revolutiona industrii precum cea a jocurilor video, turismului, imobiliarelor, divertismentului si bineinteles marketingul.

Aveti mai jos exemplul celor de la Coca Cola care isi rasfata publicul printr-o plimbare virtuala cu sania.

4. Monede Virtuale

monede virtuale valoare

In August 2017 valoarea totala a monedelor virtuale de pe piata a depasit pentru prima data pragul de 150 miliarde USD. Bineinteles ca Bitcoin-ul detine suprematia, cu o valoare de aproape 70 miliarde dolari.

Pentru multi utilizatori de internet moneda virtuala ramane inca un mister. Cel mai important de stiut este ca pentru a genera (mina) moneda virtuala se consuma energie, iar de multe ori costul energiei nu este acoperit de castigul obtinut. Cu cat intra mai multi utilizatori in retea, cu atat este mai greu sa minezi “un ban virtual”.

Fenomenul a prins o asemenea amploare incat exista investitori care s-au orientat spre locuri cu energie ieftina pentru construi ferme de minat moneda virtuala. Aveti mai jos exemplul unui investitor ce detine una dintre cele mai mari ferme de minat Bictoin din lume, ferma construita in Islanda datorita climei si a accesului la energie ieftina (in comparatie cu alte locatii).

Oportunitatile de afaceri profitabile ce deriva din directiile prezentate mai sus sunt numeroase: agentie digitala specializata in optimizarea pentru cautare vocala, dezvoltare de aplicatii pentru realitatea virtuala, organizarea de cursuri Unity 3d (soft dezvoltare aplicatii realitate virtuala), agentie de marketing specializata in realitate virtuala, investitie in moneda virtuala (Ethereum spre exemplu care este mai accesibila), comercializare placi video (importante pentru minat moneda virtuala), investitie actiuni Nvidia, unul dintre principalii actori de pe piata placilor video. Actiunile lor au crescut de la 20$ la 170$ in ultimii doi ani.

Despre autor

digital.ro
digital.ro

Servicii Digital Marketing Complete: paul@digital.ro

Copyright © 2017 Digital Marketing